Een stevige boom met dikke takken

Vandamme

De Ontwikkelingsgerichte Benadering is het levenswerk van Rudy Vandamme. Het unieke van Gelaagd Ontwikkelingsgericht Werken heeft te maken met zijn profiel.  Hij bezit de zeldzame combinatie van ver doorgedreven academische scholing (masters in filosofie, psychologie, antropologie, doctor in de sociale psychologie) en de methodische training tot master NLP trainer, facilitator en mediator. Rudy is geen ivoren toren intellectueel ahoewel hij kan putten uit wetenschappelijk onderzoek en filosofie. Je zult bij hem ook nooit het platte terugvinden van de werkvormpjes-coach. De praktijk blijft echter altijd de toetsteen.

Door zijn hybride identiteit kan hij de brug slaan tussen de praktijk en wat er nu nodig is aan nieuw mens- en wereldbeeld. Met methodiek kun je makkelijker een gelaagd (holarchisch) wereldmodel in je praktijk toepassen. Je kunt cliënten activeren meer eigenaarschap op zichzelf en op hun gehelen te nemen. Daarmee is Rudy in de eerste plaats ook een maatschappelijke geëngageerde professional en social entrepreneur.

Rudy Vandamme is de bedenker van de Ontwikkelingsgerichte Benadering en het Gelaagd Ontwikkelingsgericht Werken dat daar is uit afgeleid. 

De missie is professionals aan te moedigen zinvolle en duurzame ontwikkeling centraal te stellen in hun praktijk. Zo nemen professionals hun belangrijke maatschappelijke rol op.

Join the movement

“Een inclusief holarchisch wereldmodel ingang doen vinden”

De eerste professionele toepassing werd ontwikkeld in zijn individuele coachpraktijk, vanaf de jaren 2000. Dat resulteerde in het Ontwikkelingsgericht Coachen met het Vorkmodel als leidraad (Handboek). In de laatste tien jaar is dat uitgebreid tot een coherente benadering die op vele niveaus van toepassing is. Bijvoorbeeld, het ontwikkelingsgericht faciliteren van groepen en teams met de ontwikkelcirkel als leidraad (Handboek) en organisatieontwikkeling met het transitiecanvas als leidraad (Cursus). De essentie van de benadering is trouwens dat, als je op één laag bezig bent met ontwikkeling, je tegelijk ook verbinding maakt met alle onder- en bovenliggende lagen. Vandaar: Gelaagd Ontwikkelingsgericht Werken.

Handboeken

Exploreer de handboeken die Rudy schreef  (zijn persoonlijke webshop)

Interessant? Deel deze pagina!