Teamcoaching

In de kern van de Ontwikkelingsgerichte Benadering zit de methodiek van de Ontwikkelcirkel. Ze is voor de Professional in Ontwikkelingsgericht Werken zowat de belangrijkste methodiek om mee te werken.

Het komt er in essentie altijd op neer dat de teamcoach of facilitator in een cirkel gaat zitten met de groepsleden – zonder tafels, daar maken we een punt van. Vervolgens wordt de open middenruimte gebruikt om een belangrijk onderwerp in te leggen. De deelnemers kijken er naar en kunnen er zich mee verhouden. Dat laatste is super essentieel in de benadering: geen veroordeling maar een vrije ruimte waarin mensen hun verhouding met een onderwerp delen met elkaar. Dat is echt de basis: tijd maken om rond een onderwerp te leren samenwerken.

Organisaties beginnen ook te begrijpen dat de goede sfeer en samenwerking in teams een belangrijke factor is in het bekomen van resultaten. Vaak wordt er te lang gewacht en dan moeten problemen opgelost worden.

Ontwikkeling van een team is een heel mooie opdracht ook voor een leidinggevende. Hij gaat dan aan de slag met open communicatie, vertrouwen, veiligheid, feedback enz.

 De leidinggevende kan op een externe facilitator een beroep doen om het groepsgesprek in goede banen te leiden en een ontwikkelingscultuur installeert.

Als je op zoek bent naar een teamcoach, surf dan eens door de pagina ‘Mensen’, de beschikbaarheid wordt aangegeven.

Wil je zelf het neusje van de zalm leren kennen van de Ontwikkelcirkel, sluit je dan aan bij het netwerk.

Interessant? Deel deze pagina!