Scholen in transitie

De Ontwikkelingsgerichte manier van kijken en werken is een krachtige manier om scholen in transitie te ondersteunen.

Kijk eens naar de foto. Het bord mag er best nog wezen, eventueel te vervangen door een digibord. Bankjes om op te schrijven zijn soms nuttig als je toch nog wil ‘zenden’. Daarnaast komen er nieuwe vormen van ondersteuning: leerkrachten en leerlingen die zich verbinden met elkaar, samen leren en onderzoeken. De leerkracht die durft ‘niet-weten’. De leerkracht die in gesprek gaat met leerlingen, hun talenten kent en ondersteuning zoekt voor het leren en  ontwikkelen. 

Moet de leerkracht een expert zijn? Moet de leerkracht het kunnen uitleggen? Moet de leerkracht de leerling van A naar B brengen? Wordt nog van je verwacht dat je het beter weet?

Hetzelfde patroon speelt zich af tussen leerkrachten en directies: van de directie wordt verwacht dat hij het weet en kan oplossen.

Hetzelfde patroon speelt zich af tussen directies en leerlingbegeleiders en hulpverleners: los het op.

Hetzelfde patroon speelt zich af tussen ouders en de school: zorg ervoor.

Met de Ontwikkelingsgerichte manier van kijken, leren wij graag alle partijen om SAMEN TE ONTWIKKELEN. De vraagstukken zijn zo complex geworden dat de vaardigheid om samen de dialoog te voeren en samen experimenten te doen, de enige houvast zijn.

Wij als coaches en facilitatoren dragen geen inhoudelijke oplossingen aan. We kennen wel de manier om samen op weg te gaan.

We zijn experts in het durven niet-weten, in vragen stellen, in veiligheid scheppen om patronen te doorbreken,  in samen kennis creëren en samen op weg gaan.

In het Netwerk kunnen je de mensen leren kennen om met je op weg te gaan. We gaan graag in gesprek.

Contacteer voor BE:

Lieve Vanderlinden of Maura Melis

Contacteer voor NL:

Gwen van Valkengoed of Bas Poppe

 

Interessant? Deel deze pagina!