Lerarenidentiteit

Leraren hebben nood om over zichzelf te praten. Er wordt teveel nadruk gelegd op didactiek en vakdeskundigheid, terwijl jobtevredenheid vooral voortvloeit uit een innerlijke dialoog. Hoe de psychologische processen verlopen bij leraren, was het onderwerp van het promotieonderzoek van Rudy Vandamme (2014, Tilburg University). Het thema van het onderzoek laat zich samenvatten met de vraag: ‘hoe jezelf boetseren in je beroepsrol?’ Het blijkt namelijk dat succesvolle leraren in hun loopbaan manieren vinden om zowel zichzelf als allerlei invloeden, te smeden tot een manier van zijn en doen waar ze zich duurzaaam goed bij voelen. Er werd gebruik gemaakt van het raamwerk van Hubert Hermans (het dialogische Zelf) en Geert Kelchtermans (het zelfverstaan van de leraar).

In het promotieonderzoek werden een veertigtal patronen onderscheiden die leraren kunnen doen om hun identiteit vorm te geven. Aansluitend bij het promotieonderzoek  is er een gespreksmodel ontwikkeld om het met leraren te hebben over hun beroepsidentiteit.

De campagne die we graag op gang brengen, ligt in de lijn van Parker Palmers werk (The courage to teach). Hij organiseerde ‘circles of trust’ waarin leraren op kwetsbare manier zichzelf onderzoeken en hun collega’s helpen in het reine te komen met allerlei uitdagingen.

Het lerarenidentiteitsgesprek demonstreren we graag in je school zodat je binnen je school hier verder mee aan de slag kunt. In dit filmpje bespreekt Rudy Vandamme een casus en toont hij de gespreksmethodiek van het lerarenidentiteitsgesprek.

Aanvraag voor demonstratie binnen je school of keynote op een studiedag:

info@rudyvandamme.net

Interessant? Deel deze pagina!