Renske Douwes Dekker

Beschikbaar voor:

Contactgegevens:

Renske Douwes Dekker

De essentie is: onafhankelijk, oordeelvrij en nieuwsgierig te zijn naar de ander.

Woonachtig in verschillende landen en culturen, waaronder Suriname en Ierland, ben ik van jongs af aan doordrongen van de vele manieren om een gelukkig bestaan op te bouwen. De vanzelfsprekendheid om met een open en nieuwsgierige blik naar andere levensstijlen te kijken komt mij goed van pas in mijn professionele rol als onafhankelijke, oordeelvrije en inmiddels zeer ervaren en nog steeds nieuwsgierige procesbegeleider.

Ik wil mensen begeleiden in hun bewustwording van hun mogelijkheden en krachten. Bewustzijn van wie je zelf bent, geeft handvatten om je te ontwikkelen tot wie je wilt zijn. Waardering voor jezelf en waardering door anderen is een grote drijfveer om je te verbinden met jezelf en met anderen. In die verbinding ligt de basis voor een duurzame, inspirerende samenleving, die ik ambieer voor mijzelf en voor anderen!

De kijk op wie je zelf bent is constant aan verandering onderhevig; je wordt zelf ouder (en wijzer?), de omgeving verandert, stelt andere eisen, biedt andere mogelijkheden. Om de zoveel tijd merk je dat het weer tijd is om even bij jezelf stil te staan. Sta je nog wel achter het leven dat je leeft? Hoe is het gesteld met je ambities, je dromen, je geluk, je kennis en vaardigheden?

Gevoelens van onrust, twijfel, verwarring beschouw ik als een signaal voor bezinning, tijd voor zelfonderzoek en voortschrijdende ontwikkeling. Door nieuwsgierig te blijven naar je eigen ontwikkeling, kan je keuzemogelijkheden creëren voor de invulling van jouw levenspad. Dit is een dynamisch proces dat hopelijk nooit stopt!

 

NPOW gecertificeerd professional en lid van het netwerk ontwikkelingsgericht werken