Beschikbaar voor:

Contactgegevens:

Kathy Douchar

Ik wil in verbinding vorm geven aan een onderwijs dat jongeren ontwikkelt tot de volwassenen die de mensheid nodig heeft.

Toen Masters nog Licentiaten waren werd Kathy dat in de Germaanse filologie met een master Engels en daarbij een aggregaat … . Ze bleek voor het onderwijs geboren en gepassioneerd om jonge mensen iets bij te leren. Via Engels ging het naar toegepaste psychologie, gesprekstechnieken en over het leven in het algemeen. Gedreven om steeds nieuwe pedagogiek en didactiek te leren en te implementeren volgden dra uitstappen in alle richtingen maar steeds dicht bij onderwijs.

Ze begeleidde studenten in de vakdidactiek Engels aan de UIA, ging en is er opnieuw aan de slag bij het CNO.

Even verliet ze het onderwijs voor haar tweede passie, het theater. Na enkele nationaal succesvolle rollen bij Theater Teater kwam ze toch terug naar het onderwijs. Daarna stapte ze over naar Leefsleutels waar pionierswerk werd verricht inzake het voorkomen van de problematiek rond drugs en pesten. Bij haar volgende terugkeer werd ze gevraagd om directeur te worden van de Ervaringsgerichte School Groenhout om een jaar later vier vestigingen onder haar hoede te nemen.

Haar hele leven is ze bezig met onderzoek naar innerlijke drijfveren, oorzaken en gevolgen van gedrag, bij zichzelf en bij anderen. Door haar grenzeloze interesse ontwikkelt ze een zeer brede kennis, en heeft mede haar ervaring een open kijk op het geheel.

Practice what you preach, staat op haar wapenschild.

Na haar pensioen is stilzitten niet aan haar besteed. Als zelfstandige blijft ze in onderwijs als teacher, trainer en coach.

Kernwoorden: humor, eerlijkheid, passie, open communicatie, in-het-belang-van-de-leerling, …

Tools: Kernkwadranten, (verbindende) communicatie, supervisie en intervisie, actieve en coöperatieve werkvormen, ontwikkelcirkels …

 

kathy.douchar@telenet.be

NPOW gecertificeerd professional en lid van het netwerk ontwikkelingsgericht werken