INSPIRATIEDAG: Leiderschap en organisatieontwikkeling in onzekere tijden

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
31/08/2018
Hele dag

Locatie
Domein Koningsteen

Categorieën


Een inspiratiedag voor leidinggevenden met de best practices van drie doorwinterde consultants: Pascal Van Loo, Philippe Bailleur en Rudy Vandamme.

Er is vandaag sprake van bijzonder veel verandering in organisaties. Veel mensen verliezen daardoor de vaste grond van onder hun voeten terwijl het werk niet stil valt.

Er is helaas geen blauwdruk of 5 stappenplan om dit spanningsveld te hanteren. Dat is ondertussen duidelijk. Er ontstaan gelukkig wel beelden van hoe het (anders) zou kunnen o.a. doorheen tal van recente managementboeken. Ondanks dat blijft het een moeizame weg. Elke dag steken nieuwe uitdagingen – die roepen naar een snelle oplossing – de kop op. Die uitdagingen zijn echter keuzepunten: grijpen we terug naar het oude, vertrouwde of proberen we – met vallen en opstaan – nieuwe modellen van organiseren en samenwerken uit?

Tussen aarzelen en doorpakken.

Meer en meer wordt duidelijk dat deze know how zich alleen maar toont door nieuwe wegen te bewandelen. Door te doen. Building the bridge while walking on it. Makkelijker gezegd dan gedaan als de druk om te presteren hoog blijft …

Tijdens deze dag willen we het niet hebben over het ene of het andere ideaal, als quick-fix voor de complexe vraagstukken waar organisaties vandaag mee kampen. We willen wel stil staan bij een aantal leidende principes die je onderweg kunt volgen om het goede te doen, om veerkrachtig te blijven en mee te dansen met complexiteit en de onzekerheid van deze tijd. We geven je een rijke oogst aan voorbeelden uit de praktijk.

Pascal, Philippe en Rudy zijn drie doorwinterde begeleiders van ontwikkelingsprocessen in organisaties.  Zij kiezen er voor om midden in organisaties te gaan staan als partners in dergelijke woelige transities. Op de plek der moeite inspireren en helpen ze professionals, leidinggevenden en  bestuurders in hun zoektocht om het goede te doen. Het unieke is dat ze een erg breed overzicht hebben en zelf een weg gegaan zijn in deze zone van ontwikkeling.

Deze drie “mannen op de rand“ vullen elkaar aan; ze delen hun praktijk ervaringen en gaan samen met de aanwezigen op zoek gaan naar wat relevant is om te bouwen aan future-proof organisatie.

Meer info en inschrijving via deze link

Interessant? Deel deze pagina!